...
.
...

söndag 28 december 2014

Att vara yngst

Jag har ju ett gäng äldre syskon. De är de bästa i hela världen. Inte bara för att de alltid funnits där för mig, hjälpt mig med allt jag någonsin bett om, beskyddat mig även när jag inte vetat om att jag behövt det och varit, ja jag tror helt seriöst världens snällaste - utan också för att de är så förbaskat roliga, för att de ständigt utmanar mig, har lärt mig mycket av det jag vet här i livet och alltid låter mig vara (och bli) den jag är. De gör helt enkelt mitt liv mycket bättre än det skulle varit utan dem. Och det var helt fantastiskt att växa upp med alla dessa storasyskon, av ovanstående anledningar och många fler. Ibland, extremt sällan, kanske en gång per år, kunde det dock hända att de var lite, lite taskiga - innan de (alltid, varje gång) gav upp och förklarade hur det låg till och typ kramades istället. Här är några av de saker mina storasyskon lyckats lura i mig:

  • Jag trodde ju givetvis att min nalle var vid liv när jag var liten (var tvungen att ha nosen ovanför täcket på natten osv) och mina syskon, några av dem, var ju så vänliga och lurade mig att hon skulle dö om de kastade ner henne för trappen - vilket de självklart också låtsades att de tänkte göra. Jag vet inte exakt vilken skillnad jag trodde att det skulle göra om hon dog, men att det var något fruktansvärt var jag väldigt säker på.
  • Osäker på om jag hittade på detta själv eller inte, men har en stark känsla av att mina äldre syskon var bidragande till min tro att ens spegelbild i själva verket var en annan person som var skitbra på att härma en.
  • Totalt mindfuckat mig och lurat mig fram och tillbaka angående symbolerna på dammsugar-munstycket. Det gick ut på att variera mellan att "matt-symbolen" betydde matta och att den betydde att munstycket hade borsten ute. Tog skitlång tid innan jag lärde mig hur det verkligen var.
  • Att det kom smutsigt vatten i bidén (ja, vi hade en sån i mitt barndomshem, världens mest onödiga "produkt") och rent vatten bara i handfatet. Vilket ju gjorde att jag (o)tålmodigt fick stå och vänta med att tvätta händerna när de ockuperade handfatet istället för att effektivisera och ta vatten från bidén.
  • En viss bror hade snappat upp ett recept för hur man kan blanda mjöl och vatten (?) till en massa som är fast så länge den masseras men löses upp till en "vätska" om man håller den stilla. Detta demonstrerades ju vid något tillfälle och kunde sedan utnyttjas. Så där stod man gång på gång och masserade för glatta livet, skiträdd att klumpen man tvingats ta över skulle bli ett enda rinnigt kladd, trots att det lika gärna kunde vara en vanlig bulldeg typ.
  • Att frisyren page i själva verket heter Pierre. Pinsamt för mig att gå runt och sjunga att jag ville ha Pierre, passande nog den snygga killen i skolan (som hade page, förviringen var total), när jag egentligen bara längtade efter att få klippa mig.

Bildkälla

Detta till trots älskar jag mina syskon näst intill vansinne. (No shit.)

2 kommentarer: