...
.
...

måndag 29 februari 2016

Hjälp ♡

Åh, det här känns som en fortsättning på min vlog om depression/känna sig deprimerad från förra veckan. Alla borde titta på den här videon och sprida den till alla ni känner. Glöm aldrig att det alltså finns personer som är specifikt inriktade på att hjälpa till med den här typen av problem. Och att man har ett problem betyder inte att man ÄR ett problem. Det betyder att man är en människa. Och som människa klarar man inte allt på egen hand. Särskilt inte såna här svåra grejer. Därför är det ju helt briljant att det finns hjälp att få. Här i Sverige kan man t ex vända sig till sin vårdcentral, BRIS eller uppsöka en privat psykolog på egen hand. Och kom för guds skull ihåg att man kan be om hjälp med att söka hjälp också!! Alltså be någon att hjälpa en att söka upp nummer, peppa en att våga, ringa samtal och kanske till och med följa med. Det är inte mycket som inte går att lösa hörrni. 



söndag 28 februari 2016

Är det intressant??

Det löste sig. Så låt mig presentera mitt livs första outfitinlägg. 


Här har vi los mejkimejki. Och lite av min skumma frisyr. 


Ser lite ut som Leia från Star Wars. Utöver det, blommig skjorta och kjol. 


Och nya skor. Eller, de är gamla. Men nya för mig. Kändes vårigt! 


Definitivt bristfälliga bilder i outfitblogginlägg-mått mätt. Men that's vad jag lyckades åstadkomma innan avfärd helt enkelt. Strålande väder och bebis med blött huvud coming up. Woho. 

torsdag 25 februari 2016

Tommy Nilssons kanske största hit

Har mått så himla konstigt idag. Att jag är trött är väl ingen överraskning, men hade en ny sorts huvudvärk och kunde inte få ro i kroppen. Så efter att ha suttit en timme ute i kylan (men den varmaste kylan på länge) hos kaninerna fick jag ett ryck och åkte in till Mellerud. Där hämtade jag ett paket, postade några brev och började handla presenter lite spontant. Det gjorde mig på avsevärt mycket bättre humör kan jag säga! Dock blev jag vid ett tillfälle så bajsnödig (we're all human right) att jag nästan började kallsvettas. Haha. Men jag fokuserade stenhårt på alla produkter på hyllorna och sen gick det över. Och vetni. Jag har börjat handla in priset till nästa tävling! Förra gången var ni sannerligen inte på hugget, men vet att det var flera som var sjukt besvikna över att de missat, inte minst vinstchansen. Så ska förvarna er ordentligt denna gång. Och jobba vidare på priset. Och fixa själva tävlingen. Och så vidare. 



Nu ska jag gå på toa!

onsdag 24 februari 2016

Jante?

Men hallå, här sitter jag och snapar i godan ro och tror att jag har bloggat idag?! Det blir lätt så när jag spelat in en vlog. För då har jag liksom tänkt så mycket på er hela dagen att jag får för mig att jag varit inne och sagt hej. Men icke, ursäkta. 


Men apropå snap(chat). Som jag minns det, från när jag hade det för nåt år sen eller två, så blev man ju avsevärt mycket snyggare i appens dåliga upplösning. Trots en äckel-dag kunde man se ut som en riktig babe, även utan filter. Men nu blir jag fulare än i verkligheten? Vad hände där?? Nu kan jag vara gorgeous irl men verkligen behöva kämpa för att inte se ut som en överkörd amöba eller utdöd grottart. Waddup with that?! Inte för att utseendet spelar så stor roll, snapar oavsett bara med folk som inte bryr sig... Men. Fattar inte bara. För ful är jag ju inte. 

tisdag 23 februari 2016

Vlog; Deprimerad? - Sex tips för en lite bättre dag




Skillnad på depression och att känna sig deprimerad
Direktlänk till youtubeklippet om ni vill tumma upp/prenumerera ♡

Detta kan kanske verka som superbasics för endel. Men, såna grejer är också bra att påminnas om! Ibland är det små steg som gäller, ibland är små steg supersvåra, ibland är de lätta - oavsett är just de sex jag nämner här en "kick" för mig. Och jag hoppas att de kanske kan hjälpa någon av er också. 

VIKTIGT!!
Om du misstänker att du lider av depression - sök hjälp! De här små tipsen är självklart inget som råder bot på en sån grej, utan bara något som kan hjälpa en på vägen. Du är inte ensam! Det finns hjälp att få! På vårdcentraler har de god erfarenhet av depressioner och andra typer av nedstämdhet. Det är väldigt (läs: omänskligt) svårt att ta sig ur en depression på egen hand, så våga vända dig till någon som kan hjälpa dig.

Om du mår dåligt på annat vis eller ofta är nedstämd. Våga sök hjälp även då! Det ÄR värt det. Det hör livet och mänskligheten till att må dåligt - men det behöver inte vara så för alltid. Sök hjälp om ni behöver den. Det är ni så värda! ♡

måndag 22 februari 2016

BAJSPROGRAM

Här var jag på väg att skriva ett raging inlägg om mitt filmredigeringsprogram som inte hade vett att exportera mitt klipp i en rimlig upplösning. Men jag löste det. Haha. Så tacksam för min käre broder som gör mitt liv så mycket lättare och roligare på alla sätt och vis. Till exempel genom att påpeka att jag kanske kunde ställa om kvalitén bara. Et voilá! Haha.

Bildkälla

Annars är jag dessutom tacksam både för att min dator (som någon råkade svepa ner i golvet) är alive and kicking och att min mobil (som någon välte ett glas vatten över) lever och står i. Jag blir arg på dem, di små enheterna, inte helt sällan. Men jag älskar dem också so oerhört. Älskar teknik!

Bildkälla

Dock är den liiiite seg i detta nu. Väntar på att morgondagens vlog ska exporteras, så jag kan kolla igenom den en sista gång och sen ÄTA. Men, blir den schnyggare än den förra - pixelmässigt - får det gärna ta en halvtimme extra.

Bildkälla
Haha ok, försökte bara hitta gröna bilder på temat. Helt oförklarligt jag vet. Men känns ganska bra.
För övrigt gillar jag verkligen Buzzfeed. Sök på youtube. Har ej blodsocker nog att förklara.

Bildkälla

söndag 21 februari 2016

Saknas bara en grå..? Eller prickig...

Kolla på mina små hjärtegryn. Va? Ganska söta! Den här bilden representerar deras personligheter rätt bra. Kasper (vit) sitter parkerad och betraktar omvärlden medan Stella (svart obv) ständigt är på språng för att undersöka den. 


Har man tid att spendera med dem är det ju ett hett tips att skaffa kaniner alltså. De är så sjukt charmiga. ♡ 

lördag 20 februari 2016

Tre av dagens timmar


Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ha en skohylla. Så idag byggde jag en. 


Det här var min lilla prototyp kan man säga. Och liksom mätning av brädor. 


Här var första delen klar. Inte det vackraste världen sett, men bådade ändå gott. 


Dock hade jag gjort fel och jag blev superfrustrerad. Men löste det. 


Sen blev det fel igen och jag kände att jag behövde ta till skruv, istället för spik, för att få det att funka. 


Då satt det fast ett borr******* i skruvdragaren som jag inte fick ur?! Återigen fick jag frångå ursprungsplanen. 


Sågade lite brädor och höll på. Kände mig lantlig och händig 


Och plötsligt var den typ klar! Liite skev, men helt klart funktionell. 


Här i min röriga hall skulle hyllan stå var tanken. 


Och den passade perfekt fast jag inte tagit några mått..! 


Wiihii, så nöjd! Nu ska den få torka till, så jag kan borsta av den lite. Sen ska någon av mina sambos få hjälpa mig med skruvdragaren så jag kan göra sista finishen. Och så ska jag sätta in alla mina skor där! Nu ligger de slängda i en bananlåda. Och står i fönstret lite random, som ni kan se. Så taggad på att få möblera in dem där! Uppdaterar er när de är på plats. 

fredag 19 februari 2016

Stjärnhimlen får 5/5

Har ni sett den här fantastiska boken? 


Jag tycker illustrationerna är helt strålande! 


Lite som Pettson, fast sötare, med små filurer här och var. 


Plus att jag älskar färgvalen. 


Men det bästa är såklart Månulvarna themselves. Hur söta?? Haha. 


Och här ni the ljuvliga lilla storyline. 



Hittas t ex HÄR! 

torsdag 18 februari 2016

Vad händer??

Här sitter jag lite småfrusen och försöker övertyga mig om att vintern är en kul grej. Är ju så redo för vår och värme att jag nästan vänder och går in igen när jag möter mer, ny snö utanför dörren på morgonen. Orkar inte mer!! Men nu är det ju februari och våren jag längtar så mycket efter lär ju inte infinna sig förrän om en månad eller två. Så måste fixa denna attityd. Hur?? 

Har en riktigt skum grej på min haka för övrigt. Ni vet när det inte liksom ens är en finne längre utan bara är där som ett sår som inte är ett sår vars uppgift är att vara intensivt röd och stjäla uppmärksamheten från andra eventuellt mer attraktiva delar av ens ansikte. Låt mig va! Aja. Får leva med detta mysterium. 



Och återigen har femtio pers varit inne på mitt Valentines-inlägg idag. Vad gör ni? Haha. 

Sen undrar jag också var jag kan ha hört Downtown med Macklemore och Ryan Lewis första gången? För varje gång jag hör den blir jag typ helt nostalgisk och känner fler känslor än vad som verkar rimligt. Lite som om den varit med i nån stark filmscen eller om man utbytt en särskild blick när den spelats. Men minns ingenting om det?? 

onsdag 17 februari 2016

Hej darlings!

Ni är så många här inne plötsligt. Hej! Vad kul! Ni är så oerhört välkomma hit!! 

Bildkälla 
Haha. Sant dock..!

Men alltså enligt min lilla statistik har orimligt många varit inne just på mitt Alla Hjärtans Dag-inlägg. It doesn't make sense to me, för det var ju det absolut tråkigaste på länge? Ni som är nya här, eller om någon av er varit inne ovanligt mycket..kan ni inte tala om hur ni hittade hit, om ni verkligen läst just det inlägget så mycket eller vad ni pysslar med här. You're welcome to do whatever, haha. Men jag är nyfiken på er..! ♡

Såg just den här videon. Hur bra??



Har typ fått en nytändning för Justin Bieber..! Älskar Love Yourself.
Mest pga frasen "My mama don't like you and she likes everyone." SNAP! 

tisdag 16 februari 2016

Vlog; Get to know me | Kan min syster svaren på frågorna om mig?





Ursäkta att denna vlog kommer upp så himla sent, har slitit som en freakin' mother GNU for this one som sagt. När jag väl, bl a efter att ha trott att jag raderat hela skiten två gånger, lyckats pilla klart och exportera den var ljudet i OSYNK?! Are you kidding me?? Jag tänkte, klockan 19. "Jag ger det en googling." En och en halv timmes support med teknikbegåvad, älskvärd person i min närhet hittade vi ingen (snabb) lösning på problemet. Så här är den! Vlogen! Lite osynkad i mitten, men gjord med så mycket kärlek att ni borde tappa andan av att titta på den. Haha. Enjoy my friends! ♡

Och hörrni, nästa gång blir det en kortare vlog, don't worry. Faktum är att denna är nerklippt å det grövsta. Johanna hade hittat 50 frågor och kom med den fina idén att göra denna vlog. Så vi körde. Men de flesta frågorna var inte sådär askul, så this is the remains. Hoppas ni gillart.

Ursäkta också ljuset. Tog ju skitlång tid att spela in, så hann bli kväll, haha. Och så glömde jag puffskyddet till micken. I'll try to be better next time. PLUS - jag vet att några av bilderna är helt pixliga, det är för att de var så himla stora, men trust me...jag orkade inte exportera kalaset en. gång. till. Bare with me! 

OCH - det står en grej till vänster där bak i hyllan. Det är en present. Jag har meddelat den tilltänkte och hans närmsta att de inte får titta på den här videon förrän han fått presenten. Ni kan väl vara gulliga och inte nämna nåt om den till dem - om ni vet vilka det är. :)

Oooooch. Den där byta kön-frågan. Det FÖRSTA jag skulle göra vore nog att helt enkelt gå ner för en befolkad gata och se reaktionerna typ. Läsa av omgivningen och se skillnaderna redan där. Intressant jö...

'Til next tuesday lovey-doveys!
Vlog-mässigt dårå. Hörs ju här imorrn.


måndag 15 februari 2016

Yudeladiho

Här sitter jag och ser ut som det ägg jag omedelbart liknar när min lilla lugg inte är nedfälld. Fascineras över hur smooth jag ser ut i min webcam, väntar på att en video ska exportera och är allmänt redo för sömn. Jag har ju trott att det varit tisdag hela dagen och kämpat allt jag kunnat för att få färdigt vlogen till er idag. Tills min syster gav mig en reality check och jag kunde avsluta kvällen framför en film istället. 

Jag har verkligen slitit som ett litet djur med morgondagens vlog kan jag erkänna. Inte särskilt med innehållet så. Men jag håller på att lära mig ett nytt program. Och jag överdriver inte när jag säger att den, i det program jag använde tidigare, skulle blivit färdig på max 5 timmar...och att jag nu lagt säkert 20 h på den. My Lord vad segt det går när man måste lära sig hur vaaarje detalj går till. Men kul är det! Och när jag kommit in i det ordentligt hoppas jag kunna göra vloggarna lite mer som jag vill (bl a lägga in bilder osv).

Och vet ni. JAG HAR BILJETTER TILL BEYONCÉ i sommar!!

Lyckan speglas väl inte direkt i bilden nedan, men det är för att jag ska sova nu. Godnatt!


söndag 14 februari 2016

Freakin' Valentines

And I couldn't care less.  
Men love to you my friends. 

Och engelska för att...?

Bildkälla

fredag 12 februari 2016

Goddahahag

..eller kväll. Ligger  i min säng och försöker samla kraft till att gå över till det andra huset för att äta. Var ute på en rätt göttig promenad tidigare, i den kalla snöblåsten. Men var inte riktigt beredd på den låga temperaturen, så blev helt nerkyld genom min tunna tröja.  Nu har jag någorlunda fått upp värmen och är väl inte direkt supersugen på att gå utanför dörren... Men I'll work it out. Out..... no pun intended. 

Bildkälla

Imorrn kommer tredje (och sista) delen av Göteborgs-vloggarna. ♡ 

torsdag 11 februari 2016

Vlog; Göteborgsvlog No.2 | Klippning, chill & handling





Göteborgsvlog No.1

Bakgrunddljudet fångades verkligen upp på ett helt brutalt sätt i denna video?? Ska försöka ha det i åtanke framöver, men som ni förstår lät det ju inte i närheten av så mycket i verkligheten. Ohwell, hoppas ni står ut. ♡

Själv tycker jag att Johannas "salsa-dans" var nåt av det roligaste på länge. Haha!

onsdag 10 februari 2016

How to deal with this cuteness??

Har ÄNTLIGEN hittat en sladd så jag kan föra över bilder från min systemkamera. Jag är riktigt, riktigt dålig på att fota med den, men nu finns det i alla fall plats för nya försök. Jag är så lycklig över den. Och nåra fina bilder blev det trots allt när jag utsatte kaninerna för photo-session sist. Kolla bara på Kasper här. Är han inte ovanligt söt?


Jag smäller av. Min vackra, mjuka, löjligt snälla, lilla kompis. Hur fin får man vara?


Lil' Fluffy. 

tisdag 9 februari 2016

Vlog; Göteborgsvlog No.1 | Strumpbyxor, bebis & minnen

Som ni vet var jag en tur till Göteborg förra veckan, och jag började även filma lite vlog-material då. Helt spontant, men det blev en hel del, haha. Så pass att ni får några extra vlogar denna vecka! Här är del 1. Enjoy! ♡



Om det är svårt att höra (sorry! ♡), prova hörlurar..!

måndag 8 februari 2016

En köttbulle i rymden?

Luktar köttbullar fis eller luktar fis köttbulle..? Va, va, va! Det har ni aldrig tänkt på va? Inte jag i alla fall... Tänk om fis (den specifika sorten då) i själva verket luktar köttbulle liksom. Vad är den gemensamma nämnaren där, oavsett? Kött......? Nä. Bulle? Haha. Nej. Skoja. Men seriöst. Detta tåls att fundera på. 

Bildkälla

söndag 7 februari 2016

Jag behöver hjälp

Jag har nämligen fått en gran, haha. Till kaninerna alltså. Men jag tror att det kanske är en silvergran? Och det är såklart giftigt för de små liven. Här får man en gran liksom, och så kanske den får åka direkt till sopen? Hahah, sopen?? Men ni fattar. Behöver alltså era åsikter nu. Någon granexpert som läser bloggen?


En lite halvrisig rackare. Men är det en vanlig himla gran är den asbra för kaninerna att äta...


Annars har jag fått upp en ljusslinga i mitt rum. Älskar ljusslingor! Visst blev det fint? Här får ni en liten kik in i marsvinens crib också. Haha!


Nu har jag precis kollat på Mellon och känner mig väldigt nöjd med utgången ändå. Så skumt när folk man är bekant med plötsligt dyker upp i rutan. Eller bekant och bekant, inte längre kanske. Men Robin Bengtsson gick jag i parallellklass med hela högstadiet och Marcus Svedin som varit med och skrivit Mimi Werners låt gick i min gymnasieklass. Så glad för hans skull ändå, fin kille! En sån där som man kaxat en jäkla massa med, kanske hatat lite men också tycker himla mycket om. Congrats Mackan!

lördag 6 februari 2016

fredag 5 februari 2016

Hah, I'll easily name 10






1. The Bodyuard



2. Titanic




3. The Hurricane



4. Dirty Dancing



5. Bandits



6. Stekta gröna tomater



7. Love Actually



8. Dreamirls



9. RENT



10. Notting Hill


torsdag 4 februari 2016

Något av det äckligaste?

De här måste ju vara några av de vidrigaste grejerna i Sveriges utbud av godsaker??



Waddup with theese liksom..??



Alltså wafers. Är det ens gott till glass?



Syftar här på de sura flaskorna. Sämsta godiset?!



Och sen ba en bonus. Denna placering av ölkorven... Helt rätt eller helt fel?