...
.
...

lördag 21 maj 2016

The end?

Hej igen..!


Vad händer med mitt lilla bloggande egentligen?


Är detta goodbye..??


Jag vet inte, men i så fall återkommer jag med ett riktigt avsked.


Tillsvidare fortgår nog min oklara lilla paus. Och så kommer vloggarna såklart.


Min trötta kväll når snart sin ände.


Men först bjuder jag på en liten pose!

tisdag 17 maj 2016

Vlog; Patrick Allier | Dalslands Konstvandring 2016

Som ni vet älskar jag konst och design. Jag har turen att dela det intresset med min käre svåger Patrick. Det är fantastiskt att bo tillsammans med någon som verkligen utövar yrket, att få följa processen, inspireras och såklart även se resultatet. På Dalslands Konstvandring var vår gård en av stoppunkterna, och Patrick ställde ut sin konst. För er som inte hade möjlighet att ta er hit har jag denna vecka sammanställt en liten vlog från galleriet. Hoppas att ni gillar det lika mycket som jag. 





Patrick Allier
patrickallier@gmail.com
www.patrickallier.blogspot.se
Instagram & Facebook


Ps. Dela gärna klippet så fler får ta del av detta fina! ♡

söndag 15 maj 2016

Kväll


Hej! I'm alive!


Men det här är en mer sanningsenlig bild av hur det ser ut när jag bloggar.


Jag har liksom tagit en liten paus för att se hur lång tid det tog tills jag hade nåt att blogga om igen.


Tyvärr har det inte hänt än. Jag vet inte exakt hur jag ska ta detta vidare. Men jag gör som det känns bra.


Och just nu är det bara att tillåta mig själv att ta en paus utan att tänka på konsekvenserna.
Ni får veta mer när jag vet mer och kan formulera det på ett vettigt sätt.


Hoppas ni mår bra! 

lördag 14 maj 2016

Hon, han, hen, hin. Osv.

Jag skulle vilja göra en vlog med tankar och frågor jag har kring transpersoner och ickebinära. Tar jag mig för stort utrymme som cis-person då, borde jag bara googla istället för att upprepa frågor som de/ni i den communityn kanske fått tusen gånger och är trötta på attt besvara? Finns det någon kvar som orkar förklara? Jag känner att vloggen är mitt naturliga forum för att ställa frågorna, youtube är den plats där jag hittils lärt mig mest om t ex transpersoner och att det också är där jag skulle kunna sprida det jag lär mig vidare. Men jag måste lära mig mer och jag har så många frågor som kanske är för intrikata för google? Vad säger ni? Är det någon som har en åsikt? 

Bildkälla 

lördag 7 maj 2016

Hej Darlings..!

Ibland när jag kollar tillbaka på gamla inlägg jag gjort för flera år sen, eller får påminnelser av Facebook om gamla statusar...  Så tänker jag att mitt liv var så mycket roligare förr. Det hände så mycket knäppt, jag såg humor precis överallt och jag kunde ha en hel hög med utkast som väntade på att publiceras. Och jag har funderat på var tusan det har tagit vägen?? Har alla de händelserna slutat att dras till mig? För jag ser dem inte längre. 

Även om två tårar precis rann ner för min kind (enbart på grund av trött öga som legat åt samma håll för länge), haha, så är det inte en sorglig tanke. Utan bara ett konstaterande jag inte helt fått rätsida på. 

Men idag kollade jag på en hel nyhetssändning för första gången på... Kanske tre år? Eller så? Det kan ju verka nonchalant, barnsligt, korkat och naivt. Men det handlar om att jag inte klarat att utsätta mig för den smärtan det innebär. Det är kanske något att jobba på. Men är det nåt positivt som kommer med utbrändheten så är det att jag nu har en fullgod ursäkt att inte se eller lyssna på nyheterna. Jag kan inte. 

Hur som helst. Idag gjorde jag det. Och det var hemskt. Men inte så illa som andra dagar. Poängen var att jag under de typ tio minuter som Rapport varade fick material till tre blogginlägg. Dels var det väldigt många roliga namn på de som var med i programmet, namnet Dick hade kunnat tillägnas en hel bloggpost och en reporter hade exakt samma röst som Helena Bergströms Melodifestival-karaktär (som jag f ö har väldigt svårt för). Men jag kommer inte skriva de inläggen. 

Detta fick mig att inse att all humor finns fortfarande där ute och allt knäppt händer fortfarande. Det är jag som inte dras till dem. Och även om jag sticker ut huvudet i världen och ser potentiella inlägg, så väljer jag att inte lägga energin på att skapa dem. De tre inläggen jag nämnde ovan hade kanske tagit 2-3 timmar att sammanställa, minst. Och med min energinivå så funkar inte det. Jag prioriterar annat. Och vetni, hade folk inte haft så mycket annat liv att hålla på med tror jag att alla hade bloggat. För det är skitkul! Men det kräver en viss livsstil. 

Och jag vet inte riktigt villen livsstil jag har just nu, eller hur den kommer se ut när jag reser mig på andra sidan av det här utmattningssyndromet. Det är nog därför bloggandet känns så kluvet. Jag varken kan, vill eller väljer att hitta eller skapa bloggmaterial - för det är verkligen ett jobb - så därför försöker jag fylla upp med inlägg om mig själv och mitt liv, som jag egentligen inte tänkt att den här bloggen ska handla om. 

Det är nog  ungefär så långt jag kommit i min tanke. Hehe. 


Godkväll! 
Jag uppskattar att ni är här.

onsdag 4 maj 2016

Oerhört konstig vandring

Imorrn börjar Dalslands Konstvandring! Här på gården bjuds det torsdag-söndag på:

Konst 

Min käre svåger Patrick ställer ut..! I galleriet i ladan hänger nu ett helt gäng fantastiska verk. Kom och kolla!! Och köp, om ni vill. Först till kvarn! (I guess?) 


Denna arma själ

Kanske. Men jag bor ju här! Så vill ni träffa mig finns det rätt goda chanser..! Om jag inte är utslagen och gömmer mig. Återstår att se. *lockar*


Fika

Inte just detta fika dock. Det som kommer säljas i vårt café (till förmån för Världens Barn!) är inte på plats än och jag har ingen aning om vad det är för nåt. Men grundat på tidigare erfarenheter lär det vara delicious, det är några från Kroppefjälls asylboende som står för bakandet..! 



Dessa två mjuk-bollar

Står absolut inte till bjuds. De är så mina att det ryker om det. Men ni kanske kan skymta dem! Och om ni frågar om lov och har tur få hälsa också. 


En makalöst vacker, dalsländsk gård i vårskrud

Aaaah. Se det som en snabb-retreat. Eller en lång. För ni är välkomna 11-18.




måndag 2 maj 2016

Strömavbrott

De stannar aldrig särskilt länge nu för tiden? Jag minns när jag var liten att det varade i dagar..! Har jag fabricerat det? Eller blandat ihop det med de få tillfällen orkaner slog ut el och vatten i dagar? Hur som helst. Idag gick strömmen på vår gård. Den var nog inte borta i mer än någon timma, men jag hade hela planen för en strömlös eftermiddag och kväll klar. Så när lamporna plötsligt lyste igen, kylskåpet fungerade, datorn kunde startas och mobilens laddare äntligen gjorde sitt jobb... Blev jag faktiskt ganska besviken! 

Jag hade säkert tyckt det var rätt tröttsamt efter ett tag, men det hade ändå varit befriande. Hade inte haft nåt annat val än att typ pyssla med djuren och läsa böcker. Jag hade tvingats ner i nuet istället för att ha fem tusen paralella spår att lägga min uppmärksamhet på. Det gav mig lite av en tankeställare. 

Såklart hade jag kunnat följa planen ändå, men av oklar anledning valde jag att inte gör det. Eller, jag vet precis varför. Var helt slut efter en extra lång promenad i en alldeles för varm tröja och orkade inte med tanken på att göra något annorlunda utan kände till 100% att Netflix var det rätta för mig. 

Så därav att vloggen är sen. Meeen, it'll come! Just nu tinar jag min ena skinka efter att ha suttit i kaninburen och insupit livet, trots allt. 


söndag 1 maj 2016

Staying positive, kinda

Gårdagens inlägg var mitt femhundrade på den här bloggen! Wohoo! Knäppt, bara så lite, jisses vad jag legat i och high five oavsett! Detta firar jag lite i efterhand här nu med migrän och mensvärk. Hehe. Men en trevlig helg ligger bakom det, så jag är ändå tacksam att jag kunnat stå på benen idag. 


Denna glada vagn väntade leende på Mellerud Station medan jag var borta och gav ett varmt välkomnande hem idag. Det gillar man ju!