...
.
...

söndag 14 december 2014

14 - Mest av allt!


Dagens tips är att fundera på frågan nedan:

Bildkälla

Bildkälla

Fuck Carpe Diem! Näst intill i alla fall. Jag fattar poängen, självklart ska man uppskatta det man har här och nu - agreed. Men jag tänker absolut inte leva varje dag som om det vore min sista eller gå runt och tänka att man aldrig vet vad som händer och att jag därför måste fånga dagen hela tiden. Däremot tänker jag gärna på grejer jag vill göra i framtiden ibland, så att jag vet vart jag är på väg. För livet handlar inte bara om idag, utan också om det som ligger framför en. Det är väl det som gör att man lever? Det finns en massa saker jag vill få gjort här i livet, men jag är absolut inte redo för allihop just nu. 

Mitt liv är inte heller värdelöst innan jag klarat av dem, tvärtom. Jag tror att man mår bra av att sträva efter något. Och svaret på frågan ovan måste ju vara en hint om hur man vill leva livet, vad som är värt att kämpa för och hur man vill skapa sin framtid. Det här kan man kanske inte fundera på i tid och otid utan att bli existensiellt svag och förvirrad. Men man kan ju ge det some serious thought nån gång ibland och sen ha det i åtanke som något att se fram mot om/när ens diem inte är så himla kul.


Bildkälla
Det här är såklart individuellt, några av oss mår säkert mycket bättre av att verkligen fokusera på nuet osv, allt beror ju på hur man ser det och till vilken grad man tar det. Oavsett hur man använder det tycker jag att frågan är värd att fundera på. (•ᴗ•


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar