...
.
...

onsdag 17 december 2014

17 - ABC!

Alfabetet är ju en bra grej! Det kan jag starkt rekommendera. Men mitt egentliga första tips är två  stycken ABC-böcker. De lär absolut uppskattas av små människor men kanske  ännu mer av vuxna. De är verkligen två favoriter i min bokhylla i alla fall.


Bildkälla



Konstnärernas ABC
I den här boken har diverse människor från konst- och designvärlden, på uppdrag av (min fina vän) Sanna Lundsten, tolkat varsin bokstav. Jag har också varit med och gjort en bokstav, vilket var jätteroligt. Framförallt känns det fantastiskt att få vara en del av det här projektet! För resultatet, boken, är som en riktigt bra kyss. Som bara fortsätter. För även om alfabetet bara har 29 bokstäver så tar det ett tag, på ett bra sätt, att läsa sig igenom boken tycker jag. Man fastnar liksom på varje sida - varje tolkning är helt olik de andra. Plus att varje konstnär svarat på några frågor som också är väldigt intressant att få läsa. Extremt inspirerande & vacker bok. Ni kan beställa den HÄR!





ABC3D
Den andra boken är skapad av Marion Bataille och är ett alfabet i 3D i bokform. Fantastisk! Det finns en hel del klipp på t ex youtube där folk filmat när de går igenom alla sidorna... men jag föreslår att man inte tittar på dem innan man fått bläddra i den själv. Jag tycker att det här är en jättefin bok, och precis som den första kan den fascinera såväl barn som vuxna..!

Bildkälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar