...
.
...

onsdag 10 december 2014

10 - Tänka!

 Pre-tips: läs hela inlägget!

Jag tror att de flesta av oss är medvetna om att det i Sverige, och Danmark (där jag bor nu), och i de flesta länder förmodligen, finns djur som på riktigt lider något fruktansvärt hela livet för att sedan gå igenom en total skräckupplevelse när de slaktas - för att vi människor ska kunna äta dem. Och jag tror också att de flesta känner till att köttproduktionen påverkar vår miljö och vårt klimat negativt. Plus att endel ifrågasätter hur mycket kött människokroppen egentligen behöver för att må bra. För att inte tala om att kött dessutom är väldigt dyrt, i alla fall för en student-plånbok.

Och om man bara, istället för att tänka logiskt, solidariskt och smart, ignorerar all den faktan - så är man ju relativt oskön, hjärtlös och korkad. Eller, så har man bara fullt upp med annat. Jag har verkligen full förståelse för det. Särskilt om man är lite oinsatt eller bara är sjukt trött eller nånting - för det krävs faktiskt energi att tänka om och göra nya val. Vilket jag har respekt för att man då låter bli. 

MEN - om man egentligen bryr sig om allt det där i första stycket, bara att man inte pallar med riktigt... Så kan jag tipsa om att ha det i åtanke bara, köra vegetariskt nån gång ibland eller välja kött med lite extra omsorg - IBLAND, när man pallar. Då vänjer man liksom in sig själv och så är det inte så jobbigt efter ett tag. Ba kör, och var stolt och glad över det lilla du kan bidra med..!

Tips är  ju också att ha vegetarianer till vänner som kan bjuda dig på delicious vegetarisk mat. Eller ekologiskt medvetna vänner som kan lära en lite om vad man kan titta efter osv. Har du inga får du höra av dig så kan jag nog låna ut en av mina. (•‿•,)

Bildkälla
Bildkälla
Bildkälla

Bildkälla
Bildkälla

(Recept i alla bildkällor!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar