...
.
...

lördag 2 januari 2016

Vi måste prata om en grej

Det här med att Rafiki lyfter Simba högt upp i luften uppe på Lejonklippan...är inte det sjukt oansvarigt? Starkt moment och klart att alla vill se, men seriöst... Ett litet sprattel från nyfödingen och Rafiki tappar balansen så att prinsen, till allas förtvivlan, singlar ner genom luften och spetsas på en noshörning?

Bildkälla

Enligt bilden nedan verkar klippan i och för sig inte särskilt hög. Så en av girafferna hade väl fått snappa åt sig Simba i luften och rädda kungariket. Eller så hade nån hjort, eller vad det nu är för djur som står där längst fram, få sätta livet till som stötdämpare.

Bildkälla

På denna, något mer filmnära, bild verkar ju dock klippan avsevärt högre samtidigt som fan-skaran ser ut att hålla ett mer behörigt avstånd. I och för sig ser vi ju Carola som lejon där bakom i himlen, så Simba är kanske safe ändå.

Bildkälla

Och jag vill väl egentligen inte ifrågatta Rafikis grepp som sådant. Det ser ju minst sagt stadigt ut. Och litar Mufasa och Sarabi (högst trovärdiga karaktärer) på honom får vi väl också göra det. Men...jag är ju inte direkt den första som tänkt på det här...

Bildkälla

Giraff-teorin håller tydligen inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar