...
.
...

måndag 2 februari 2015

Det håller inte

Det här med att "bara tomten är vaken"...antar jag syftar på när tomten är ute mitt i natten och delar ut julklappar medan alla andra sover. Men alltså till att börja med får vi väl hoppas att renarna är vakna också? Och borde inte alla nissar ha en hel del att städa efter all tillverkning och inslagning? Eller i alla fall ha fullt sjå med att fixa sin egen jul efter att ha spenderat så mycket tid i verkstaden inför dagen D? Och apropå nissarna, varför hjälper inte de jultomten att dela ut paketen? Är det verkligen rimligt att den gamla gubben ska fara runt hela natten på egen hand och dela ut leveranser till hela jorden?? Och för att vara rakt på sak...eftersom han nu är så tjock att han får seriösa problem med att klämma sig ner genom skorstenen...varför tar inte någon av nissarna det jobbet istället? PLUS att jag tycker det verkar omoraliskt att anställa en ren som uppenbart har någon typ av nossjukdom/förkylning - låt stackarn vila! Nä, det är något suspekt med hela organisationen.

Bildkälla

4 kommentarer:

  1. För att inte tala om renarnas arbetsmiljö. Att dra vikten av en gamalsläda+ tjock tomte+ mängder av paket på barmark i bästa fall lite vattensamlingar eller lervälling härovar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Right, right?! Känns inte trovärdigt.

      Radera
    2. Johanna2.2.15

      Försöker ni antyda att tomten inte finns? 😯

      Radera
    3. Nu ska vi inte lägga i för höga växlar. Men finns ju i alla fall en hel del brister i resonemanget. Jag vet inte exakt hur vi ska reda ut det hela dock? Kanske ska vi försöka få någon ungdom i bekantskapskretsen att börja på Hogwarts, så att de kan komma i kontakt med något barnbarn till McGonagall. Kanske sitter hen på svaret? Eller rent utav i tomtens knä?

      Radera