...
.
...

torsdag 21 april 2016

En särskild frekvens

Undrar om det finns nån därute som lyssnar på radio konstant. Som på nåt sätt har satt i system att inte missa en minut..? Med tanke på hur mycket knäppisar det finns i världen (myself included, in someones opinion, I'm sure) borde det ju göra det? Undrar hur hen tänker... Vilken kanal har hen valt? Jag tror P1. Men sänds radio dygnet runt? Är det bara repriser på natten, så hen får lite oplågad paus i alla fall? Om det går repriser på dagen.. Använder hen de pauserna till att lyssna in sig på gamla sändningar, för att täcka den tiden som var innan hen kom på den här idén? Nöjer hen sig med att lyssna tillbaka till sin födelse..? Eller ska hen nödvändigtvis gå ända tillbaka till den första radiosändningen? Kan man hinna det? 

Det måste ju bero på hur gammal personen är i nuläget, och när han började lyssna förstås. Vem är denna kuf? Jag tänker mig automatiskt en äldre man. Kanske har han haft samma gamla goda radio alla dessa år? Han har säkert gjort en mental karta över vart täckningen är som bäst, och ser alltid till att ha extra batterier hemma. För han måste ju ändå kunna röra sig omkring. Något barn, barnbarn eller en vän har säkert gett honom hörlurar och mött stora protester men ändå möjliggjort för den radiobesatta farbrorn att röra sig från tomten och göra sin egen handling. 

Vilka program tycker han mest om? Sticker några timmar i tablån ut extra? Sådär så han fylls av endorfiner och blir inspirerad? Anpassar han sina aktiviteter efter det aktuella temat? Planterar han pallkragat medan han lyssnar på trädgårds-intervjun? Finns det något han helst skulle slippa höra, men tvingar sig igenom? Eller är allt ett enda bakgrundsljud? 

Jag har absolut ingen aning. Men jag skulle gärna vilja veta! 

Bildkälla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar