...
.
...

lördag 5 december 2015

Women were created to do what THEY want to do


Det här citatet (nedan) provocerar mig något oerhört. Tillåt mig att dissekera det och argumentera mot varje fras för sig.





"Our generation is becoming so busy trying to prove that women can do what men can do..."

Okej, vänta, vi stannar där. Va? Jag vet ingen  som försöker bevisa att kvinnor kan göra det män kan. Det många, inte minst feminister, försöker göra idag är snarare att skapa möjligheter för kvinnor att göra det män får. Om vi lämnar typ könsorganet utanför diskussionen, så är det inte mycket män kan göra som inte kvinnor kan? Vad menas här? Fixa bilen och lyfta tungt? Den gamla föreställningen är vi väl över nu va? Att kvinnor kan göra det män kan, eller att män kan göra det kvinnor kan - för den delen, är väl absolut inget som behöver bevisas? Däremot...finns det många saker som kvinnor i vårt samhälle (och inte minst i många andra också) inte får göra. Och varför skulle våra möjligheter vara begränsade? För att nån har bestämt att det inte är kvinnligt? Kvinnor, precis som män, ska väl vara fria att göra det de vill. Enkelt som så.

Bildkälla

"..that women are losing their uniqueness."

Ursäkta?? Det är väl inte ens möjligt? Kvinnan är för övrigt inte unik för att hon gör kvinnliga saker. Eller att hon gör andra saker än män. Det var det löjligaste jag hört. Kvinnan är unik, precis som alla andra, för att hon är en egen människa med sin egen personlighet. Man KAN inte förlora sin unikhet. Det är fysiskt, och psykiskt, omöjligt. Och att "kvinnor förlorar sin unikhet"..ni menar alla de där kvinnorna som dras över en kam och är som en liten homogen grupp där alla är likadana? Det finns miljarder olika kvinnor i världen, miljoner bara i vårt land, och de kan omöjligt beskrivas som en enda definierad grupp. Okej, de är kvinnor. Men i och med det upphör likheterna. För, just det, vi är alla UNIKA. Snacka om paradoxalt att vara rädd för att "gruppen kvinnor" ska förlora sin unikhet. Kvinnor får mer och mer vara sig själva och göra det de vill. Det om något är väl snarare att bli mer och mer sig själv, det vill säga bli mer och mer unik. Bara bra!

Bildkälla


"Women weren't created to do everything a man can do."

Korrekt. De är skapade för att göra det de själva vill, oavsett vad för stämpel sammhället satt på det. Och definitivt oberoende av om någon annan råkar vara kapabel att göra det eller ej. Det är liksom helt orelevant.


Bildkälla


"Women were created to do everything a man can't do."

Aha. Så kvinnan var bara skapad som ett bihang till mannen för att liksom städa upp efter honom och fixa det han inte klarar av. För i helvete?! KVINNAN SKAPADES FÖR ATT GÖRA ALLT DET HON KAN. Hon skapades inte som ett komplement till mannen. Hon skapades för att vara sig själv. Med sina ena möjligheter, kompetenser, begåvningar och drömmar. Det enda jag, och många med mig, vill. Är att hon ska ha rätten att utöva dem. 

Malalas pappa. 

Och ni som tycker att kvinnorna på bild i detta inlägg är "o-kvinnliga" (det existerar inte), har lite research att göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar